tiistai 2. kesäkuuta 2015

Nolo pelle, lapsellinen vauva?

Heipähei!

Mä olen nyt harrastanut sirkusta noin 9 vuotta, ja mua on niiiin monta kertaa haukuttu pelleksi, noloksi tai vauvaksi. Sirkus ei ole pelleilyä, ainakaan aina. Tietenkin harrastuksen pitää olla mukava ja siellä pitää muistaa pitää hauskaa, mutta sirkus, harrastuksena tai ammattina, vaatii enemmänkin kuin punaisen nenän ja kiharan peruukin.


Mä alotin eskari-ikäisenä Hyvinkäällä Haka-sirkuksessa ja olin siellä noin kolme-neljä vuotta. Kävin siellä mun kaverin kanssa ja muistan, kun en vielä osannut edes kärrynpyörää. Pakko tosin myöntää, että siellä kertasin vain samoja asioita, enkä kehittynyt melkein yhtään.


Oiskohan ollut kolmos-, vai nelosluokalla kun uskaliaasti kaverin mukana vaihdoin Sirkus Siriukseen, Ohkolaan. Pelkäsin ensivaikutelmia, nimien unohtelua, syrjäytymistä, sekä sitä, että olisin huonompi kuin muut. Päädyin pikkusirkukseen, ryhmään nimeltään Pikkukarhut. Nykyään oon nuorisosirkuksessa, edelleen samassa ryhmässä. 


Aloitin ykspyöräistunnit jo Haka-sirkuksessa ja jatkoin samaa rataa Siriuksessa. Se olikin mun päälaji noin neljän vuoden ajan. Kaveri, jonka ansiosta olin aloittanut sirkuksen, lopetti pari vuotta Siriukseen vaihdon jälkeen. Mä kuitenkin jatkoin, en raaskinut lopettaa. Rupesin treenaamaan parin kaverin kanssa pariakrobatiaa, ja tajusin heti että tulisin olemaan siinä hyvä. 


Akrobatiaparit ja temput vaihtuivat. Meidän ryhmään tuli uusia ihmisiä ja meistä kaikista tuli paljon läheisempiäkin. Nykyään meillä on yhteinen ryhmächatti Whatsappissa ja me nähdään vapaa-ajallakin aika usein. 


Mä oon usein 'alanaisena' pariakrobatiassa, koska oon yleensä 'isoin' tai varmin vaihtoehto. Pienimmät ylös, vahvimmat alas. 


En tokikaan ole paras, tai mitenkään älyttömän hyvä. En halua tai aio leuhkia sillä mitä osaan, sillä voin aina olla parempi. Haluan kehittää itseäni ja joskus näyttää niille, jotka mua on haukkunut pelleksi, että en sitä ole.  Harrastan sirkusta, koska tykkään siitä ja se saa mut iloseksi. 


En ole pelle.

'Sirkus sattuu, mutta kipu kasvattaa'

Kiitos Sirkus Sirius sekä Pikkukarhut.
xoxo, Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti